Guanyadors del Concurs de Paranys 2011

(Català)

El Concurs de Paranys a l’aparador, és un concurs organitzat per L’Eix de Sant Andreu anualment a la fi del curs escolar.

Es tracta d’una idea brillant que té com a objectiu potenciar el comerç de barri, ajudar als negocis a donar-se a conèixer i entretenir els nens mentre, amb els seus pares, descobreixen els comerços participants.

El joc és senzill: es tracta de col·locar un parany a l’aparador. Un parany pot ser una trampa qualsevol, alguna cosa fora de lloc allà on no toca, alguna broma divertida, una imatge enganyosa

Per exemple dels més recordats al barri són una joieria que va col·locar un collar de xoriços, o una xarcuteria que va ficar les sabatilles d’anar per casa de l’avi en un pot de conserves envasades al bany maria.

Els nens han de completar tot un recorregut de comerços i esbrinar el màxim nombre possible de paranys. Els guanyadors reben un bon premi: un dia en un parc aquàtic. En un segon terme els nens voten el parany que més els ha agradat, i s’atorga un premi al comerç més votat.

Com que a Viatica ens encanten aquestes iniciatives de barri, ens vam animar a participar. Tenir una idea original és difícil, i a més volíem incloure algun element cultural, per allò de que el saber no ocupa lloc.

Finalment ens vam decidir: vam retallar amb tisora una Torre Eiffel, amb la seva ombra i tot, i la vam plantar amb pega de barra de tota la vida sobre un cartell que anunciava un viatge a Senegal. Realment al final del muntatge ens vam adonar que el conjunt quedava força integrat.

Tant integrat estava que no ho trobava ningú. Ni nens, ni pares…ni els ajuts dels comerços veïns servien. Finalment vam començar a donar pistes, ja que els nens més espavilats entraven per intentar que els hi diguéssim la solució.

Van passar els dies i la veritat és que les estonetes amb els nens i els pares eren força entretingudes. Ens vam riure molt i molts nens van aprendre que la Torre Eiffel no està a Senegal, si no a París.

El resultat va ser que els nens ens van votar i  ens van convertir en els GUANYADORS DEL PREMI AL MILLOR PARANY DE SANT ANDREU 2011.

Moltes gràcies a tots els que ens veu votar!!

Feliços Viatges!

VIATICA

—————————————————————————————————————————————————————-

(Castellano)

El Concurso de Paranys a l’aparador (Trampas en el escaparate), es un concurso organizado por L’Eix de Sant Andreu (Eje Comercial de Sant Andreu) anualmente al final del curso escolar.

Se trata de una idea brillante que tiene como objetivo potenciar el comercio de barrio, ayudar a los negocios a darse a conocer y entretener a los niños mientras, con sus padres, descubren los comercios participantes.

El juego es sencillo: se trata de colocar una trampa en el escaparate. Una trampa puede ser un engaño cualquiera, alguna cosa fuera de sitio donde no corresponde, alguna broma divertida, una imagen engañosa

Por ejemplo de los más recordados en el barrio son una joyería que colocó un collar de chorizos, o una charcutería que metió las zapatillas de ir por casa del abuelo en un pote de conservas envasadas al baño maría.

Los niños deben completar un recorrido de comercios y adivinar el máximo número posible de trampas. Los ganadores reciben un buen premio: un día en un parque acuático. En  segundo lugar los niños votan la trampa que más les ha gustado, y se otorga un premio al comercio más votado.

Como en Viatica nos encantan estas iniciativas de barrio, nos animamos a participar. Tener una idea original es difícil, y además queríamos incluir algún elemento cultural, por aquello de que el saber no ocupa lugar.

Finalmente nos decidimos: recortamos con tijeras una Torre Eiffel, con su sombra y todo, y la plantamos con pegamento de barra de toda la vida sobre un cartel que anunciaba un viaje a Senegal. Realmente al final del montaje nos dimos cuenta de que el conjunto quedaba bastante integrado.

Tan integrado estaba que no lo encontraba nadie. Ni niños, ni padres…ni las ayudas de comercios vecinos sirvieron. Finalmente comenzamos a dar pistas, ya que los niños más espabilados entraban para intentar que les dijésemos la solución.

Pasaron los días y la verdad es que los ratos con los niños y sus padres eran bastante entretenidos. Lo pasamos muy bien, y muchos niños aprendieron que la Torre Eiffel no está en Senegal, sino en París.

El resultado fue que los niños nos votaron y nos convirtieron en los GANADORES DEL PREMIO AL MEJOR PARANY DE SANT ANDREU 2011.

Muchas gracias a todos los que nos votasteis!!

Felices Viajes!

VIATICA

Anuncios

2 pensamientos en “Guanyadors del Concurs de Paranys 2011

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s