El Barri de Sant Andreu

(Català)

El Barri de Sant Andreu ens ha acollit de la manera més agradable possible. Només tenim paraules d’agraïment a la seva amabilitat, tant dels clients, com dels comerços veïns.

La realitat és que no sabiem que aquest barri de Barcelona fos com és. Va ser de forma casual que vam aterrar aquí.

Quan comences a buscar un bon local pel teu negoci, comences pels carrers més importants de Barcelona, i descobreixes que els preus dels lloguers són impagables per un negoci que comença. Quan baixes les teves pretensions, acabes posant al Google: “LOCALS MÉS BARATS DE BARCELONA!!”. Va aparèixer a la pantalla el nostre local al Carrer Mateu Ferran nº 7. Quan vam veure el carrer on és ara Viatica, ens va donar la impressió de que estava en un carreró molt petit i perdut, ja que quan no conèixes Sant Andreu, creus que tot va a parar al Carrer Gran. Tot i així vam venir fins aquí per veure’l, i la sorpresa va ser majúscula. Més que el local ens va convèncer el barri!! El carrer era petit, però ple de vida. Un rierol de gent caminant en direcció al Mercat de Sant Andreu, petits negocis de barri molt cuidats, alguns d’ells dels més antics de la ciutat, una cantonada en un carrer peatonal d’adoquins que desemboca en una arcada on es troba el mercat.

Ens va sobtar com molta gent es saludava: “Adéu Maria!”, “Arreveure Joan!! Com està ta filla? Molt bé i la seva dona?”. Parlant amb la mestressa del local ens van interrompre fins a sis cops per saludar-la.

Quan vam entrar a l’oficina del banc del barri, vam comprovar com fins i tot la gent es coneixia pel propi nom, i es saludaven com habitualment ho fan als pobles.

Lluny d’espantar-nos, aquest ambient ens va engrescar a posar la nostra oficina en aquesta idíl·lica cantonada, i l’encert ha sigut total.

Ràpidament el boca a boca es va estendre. Les nostres amigues de la perruqueria del costat Pentina’t i Conect@, la Meri i la Vicky, són les nostres millors comercials; els negocis del carrer d’objectes de regal, Ceramic de l’Alicia i el Rafa, i el Can Tianet del Quique, de seguida es van oferir a ajudar-nos en el muntatge de l’ oficina i de l’ aparador; el senyor Méndez, de la gavineteria de la cantonada d’enfront que va néixer en aquesta plaça, ens dóna ànims cada dia;  i al mercat estan encantats per que han començat a sortejar els nostres viatges entre els seus clients.

Hem començat a funcionar dins del barri. Som socis de l’Eix Comercial de Sant Andreu, que aglutina la major part dels negocis del barri, i que ens defensa i ajuda en la promoció, publicitat i drets dels comerciants. Tot un oponent dels grans centres comercials i empreses gegants que tant de mal estan fent al petit negoci de tota la vida.

Tenim acords amb El Pernilet de Sant Andreu, restaurant on realitzem conferències sobre viatges. Tractes amb el Fotoprix de Sant Andreu gràcies al qual podem regalar els seus productes als nostres viatgers. Som amics de Coneguem el Món, organització andreuenca que es dedica a organitzar conferències de viatges cada mes. I més recentment col.laborem amb la botiga de maletes Quim Tot Viatge, gràcies al qual podrem obsequiar amb maletes de viatge als nostres clients.

Gran Barri el de Sant Andreu, on la unió fa la força i on encara es conserven certs valors de convivència, comerç actiu, cooperació, civisme i molta vida al carrer.

Sigueu tots benvinguts!!

Feliços Viatges!!!

Viatica

———————————————————————————————————————————————–

(Castellano)

El Barrio de Sant Andreu nos ha acogido de la manera más agradable posible. Solo tenemos palabras de agradecimiento a su amabilidad, tanto de los clientes, como de los comercios vecinos.

La realidad es que no sabíamos que este barrio de Barcelona fuese como es. Fue de forma casual que aterrizamos aquí.

Cuando empiezas a buscar un buen local para tu negocio, comienzas por las calles más importantes de Barcelona, y descubres que los precios de los alquileres son impagables para un negocio que comienza. Cuando bajas tus pretensions, acabas poniendo en Google: “LOCALES MÁS BARATOS DE BARCELONA!!”. Apareció en pantalla nuestro local de la Calle Mateu Ferran nº 7. Cuando vimos la calle donde esta ahora Viatica, nos dió la impresión de que estaba en un callejón muy pequeño y perdido, ya que cuando no conoces Sant Andreu, crees que todo acaba en la Calle Gran. A pesar de todo vinimos hasta aquí para verlo, y la sorpresa fue mayúscula. Más que el local nos convenció el barrio!! La calle era pequeña, pero llena de vida. Un río de gente caminando en dirección al Mercat de Sant Andreu, pequeños negocios de barrio muy cuidados, algunos de ellos de los más antiguos de la ciudad, una esquina en una callejuela peatonal de adoquines que desemboca en una arcada donde se encuentra el mercado.

Nos sorprendió como mucha gente se saludaba: “Adiós María!”, “Hasta la vista Joan!! Cómo está tu hija? Muy bien, y su mujer?”. Charlando con la dueña del local nos interrumpieron hasta seis veces para saludarla.

Cuando entramos en la oficina del banco del barrio, comprobamos como incluso la gente se conocía por sus propios nombres, y se saludaban como habitualmente lo hacen en los pueblos.

Lejos de asustarnos, este ambiente nos animó a poner nuestra oficina en esta idílica esquina, y el acierto ha sido total.

Rápidament el boca a boca se extendió. Nuestras amigas de la peluquería de al lado Pentina’t i Conect@la Meri y la Vicky, son nuestras mejores comerciales; los negocios de objetos de regalo de la calle, el Ceramic de Alicia y el Rafa, y el Can Tianet de Quique, enseguida se ofrecieron a ayudarnos en el montaje de la oficina y del escaparate; el señor Méndez, de la cuchillería de la esquina de enfrente, quien nació en esta misma plaza, nos da ánimos cada dia;  y en el mercado están encantados por que han comenzado a sortear nuestros viajes entre sus clientes.

Hemos comenzado a funcionar dentro del barrio. Somos socios del Eix Comercial de Sant Andreu, que aglutina la mayor parte de los negocios del barrio, y que nos defiende y ayuda en la promoción, publicidad y derechos de los comerciantes. Todo un oponente de los grandes centros comerciales y empresas gigantes que tanto daño están haciendo al pequeño negocio de toda la vida.

Tenemos acuerdos con El Pernilet de Sant Andreu, restaurante donde realizamos conferencias sobre viajes. Tratos con el Fotoprix de Sant Andreu,  gracias al que podemos regalar sus productos a nuestros viajeros. Somos amigos de Coneguem el Món, organización andreuenca que se dedica a organizar conferencias de viajes cada mes. Y más recientemente colaboramos con la tienda de maletas Quim Tot Viatge, gracias a la cual podemos obsequiar con maletas de viaje a nuestros clientes.

Gran Barrio el de Sant Andreu, donde la unión hace la fuerza y donde  todavía se conservan ciertos valores de convivencia, comercio activo, cooperación, civismo y mucha vida en la calle.

Sed todos bienvenidos!!

Felices Viajes!!!

Viatica

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s